UN PROJECTE SOCIAL / A SOCIAL PROJECT

L'Associació Obrador Xisqueta porta a terme un projecte d'economia social que neix amb la finalitat de pagar un preu just la llana dels pastors i pastores del Pirineu. Treballa l'aprofitament de la llana d’ovelles de raça Xisqueta. El resultat: la formació d'artesans i artesanes; el desenvolupament d'una artesania de qualitat 100% local, 100 % artesana d'innovació i la revalorització de l'ofici de pastor. Obrador forma part del Projecte Grípia, d'on sorgeix l'Escola de Pastors de Catalunya.

lunes, 6 de mayo de 2013

La llana xisqueta protegeix els avets petits




El Projecte Boscos de Muntanya ha iniciat una prova pilot amb llana xisqueta al bosc d'Aubàs (Val d'Aran) per a protegir els avets joves dels cérvols, els cabirols i les daines. Es vol comprovar així si la llana serveix com a element per a dissuadir aquests ungulats. Aquest projecte ha estat treballant durant 3 setmanes fent tasques de recuperació del bosc després dels desperfectes ocasionats pel cicló Xynthia del 2010.

+ info: aquí


----


El Projecte Boscos de Montanya ha iniciado una prueba piloto con lana xisqueta en el bosque de Aubàs (Val d'Aran) para proteger los abetos jóvenes de los ciervos, los corzos y los gamos. Se quiere comprobar así si la lana sirve como elemento para disuadir a estos ungulados. Este proyecto ha estado trabajando durante 3 semanas realizando tareas de recuperación del bosque tras los desperfectos ocasionados por el ciclón Xynthia del 2010.

+ info: aquí

1 comentario:

cristina dijo...

Tot és probar-ho! A veure si es poden recuperar més boscos o cuidar els que hi ha... abans amb els ramats i els pastors no hi havia tant sotabosc i els boscos estaven més cuidats....