UN PROJECTE SOCIAL / A SOCIAL PROJECT

L'Associació Obrador Xisqueta porta a terme un projecte d'economia social que neix amb la finalitat de pagar un preu just la llana dels pastors i pastores del Pirineu. Treballa l'aprofitament de la llana d’ovelles de raça Xisqueta. El resultat: la formació d'artesans i artesanes; el desenvolupament d'una artesania de qualitat 100% local, 100 % artesana d'innovació i la revalorització de l'ofici de pastor. Obrador forma part del Projecte Grípia, d'on sorgeix l'Escola de Pastors de Catalunya.

miércoles, 8 de mayo de 2013

Un estudi per conèixer millor la llana xisqueta
La Universitat de Lleida i el Laboratorio de Calidad de Lana del Instituto de Estudios Indígenas de la Universidad Autónoma de Chiapas (México), han elaborat un estudi sobre la llana xisqueta i les seves propietats.

L'estudi s'ha realitzat a partir de la mostra de llana presa a 21 ovelles xisquetes del Pirineu i cataloga la llana xisqueta dins les races entrefines.

+ info: aquí
----

La Universidad de Lleida y el Laboratorio de Calidad de Lana del Instituto de Estudios Indígenas de la Universidad Autónoma de Chiapas (México), han elaborado un estudio sobre la lana xisqueta y sus propiedades.

El estudio se ha realizado a partir de la muestra de lana tomada a 21 ovejas xisquetas del Pirineo y cataloga la lana xisqueta dentro de las razas entrefinas.

+ info: aquí


1 comentario:

Anónimo dijo...

Acabo de descobrir el vostre projecte i estic entusiasmada! Em fa molta il.lusió poder teixir amb llana autòctona!!! M' he llegit l'estudi sobre les fibres de la llana xisqueta i l'he trobat molt interessant. Gràcies per compartir-lo.