UN PROJECTE SOCIAL / A SOCIAL PROJECT

L'Associació Obrador Xisqueta porta a terme un projecte d'economia social que neix amb la finalitat de pagar un preu just la llana dels pastors i pastores del Pirineu. Treballa l'aprofitament de la llana d’ovelles de raça Xisqueta. El resultat: la formació d'artesans i artesanes; el desenvolupament d'una artesania de qualitat 100% local, 100 % artesana d'innovació i la revalorització de l'ofici de pastor. Obrador forma part del Projecte Grípia, d'on sorgeix l'Escola de Pastors de Catalunya.

viernes, 13 de diciembre de 2013

"El teu orígen", la nova col·lecció de Xisqueta

[+ adelante en castellano]


 COL·LECCIÓ XISQUETA 2014: "El teu origen" 


Avui llancem la 4a. col·lecció de productes Xisqueta! Enguany la dissenyadora Marine Mercieux ha estat l'artífex de dirigir i acompanyar les artesanes Xisqueta cap a les noves peces d'aquesta propera temporada.

"El teu origen" busca que els objectes ens expliquin el seu orígen, que ens obrin nous horitzons a les nostres llars. Esperem que ho gaudiu! Com sempre la col·lecció compta amb el magnífic treball fotogràfic de TURMIX FOTOGRAFIA i el disseny web dEspai Nòmada

"Una escolta , una inspiració , una atenció particular: el temps que transcorre a cada estació i que transforma la immensitat del paisatge, les muntanyes i el cel es tenyeixen d’una multitud de matisos i el silenci s’obre a l’espai infinit.
 Això és la realitat palpable que viuen aquests homes i aquestes dones del Pirineu , units a la seva terra. Seguim amb el nostre vagareig i obrim els sentits: unes campanes ressonen i s’endinsen a les valls. A lo lluny perseguim amb la mirada un ramat d’ovelles. Semblen boletes de núvols des d’aquí … Aviat podrem embolicar-nos de la seva llana per entrar a l’hivern.

És el que volem compartir i transmetre. És l’espai que volem obrir a través de la creació dels objectes. La inspiració de l’imaginari sorgeix a la vora dels camins i la llana és la seva matèria en potència .


La llana obre els mons fluids de la poètica. Es pot metamorfosar sota totes les formes possibles! Ens permet reprendre el contacte amb els objectes. Revifa la pell, el tacte… Ens convida a alentir. D’aquesta manera sorgeixen les preguntes: Com donar més suavitat al que ens envolta? Com donar més calor i més pes al que constitueix el nostre interior?
 Nius de llum , llums -animals , arbres – penjadors , cims de muntanyes per tombar-se i botigues- mantes com a companys de jocs per als nens … tots ells formen part de la col·lecció d’objectes viscuts, vibrants que volem oferir i fer-vos gaudir .

Són objectes que ens expliquen el seu origen, que ens obren horitzons a les nostres llars."

---


Hoy lanzamos la 4a. colección de productos Xisqueta ! Este año la diseñadora Marine Mercieux ha sido el artífice de dirigir y acompañar las artesanas Xisqueta hacia las nuevas piezas de esta próxima temporada ."Tu origen " busca que los objetos nos expliquen su origen , que nos abran nuevos horizontes a nuestros hogares . Esperamos que lo disfrutéis ! Como siempre la colección cuenta con el magnífico trabajo fotográfico de Turmix Fotografia y el diseño web de Espacio Nómada
 
"Una escucha, una inspiración , una atención particular : el tiempo que transcurre en cada estación y que transforma la inmensidad del paisaje , las montañas y el cielo se tiñen de una multitud de matices y el silencio se abre al espacio infinito . Esto es la realidad palpable que viven estos hombres y mujeres del Pirineo , unidos a su tierra . Seguimos con nuestro vagabundeo y abrimos los sentidos : unas campanas resuenan y se adentran en los valles . A lo lejos perseguimos con la mirada un rebaño de ovejas . Parecen bolitas de nubes desde aquí ... Pronto podremos envolvernos de su lana para entrar en invierno.Es lo que queremos compartir y transmitir . Es el espacio que queremos abrir a través de la creación de los objetos . La inspiración del imaginario surge al borde de los caminos y la lana es su materia en potencia .

 La lana abre los mundos fluidos de la poética . Se puede metamorfosearse bajo todas las formas posibles ! Nos permite retomar el contacto con los objetos . Reaviva la piel , el tacto ... Nos invita a ralentizar . De esta manera surgen las preguntas: ¿Cómo dar más suavidad al que nos rodea ? Como dar más calor y más peso a lo que constituye nuestro interior ? Nidos de luz, luces -animales , árboles - colgadores , cimas de montañas para tumbarse y tiendas- mantas como compañeros de juegos para los niños ... todos ellos forman parte de la colección de objetos vividos , vibrantes que queremos ofrecer y haceros disfrutar.

Son objetos que nos explican su origen , que nos abren horizontes a nuestros hogares . "

No hay comentarios: