UN PROJECTE SOCIAL / A SOCIAL PROJECT

L'Associació Obrador Xisqueta porta a terme un projecte d'economia social que neix amb la finalitat de pagar un preu just la llana dels pastors i pastores del Pirineu. Treballa l'aprofitament de la llana d’ovelles de raça Xisqueta. El resultat: la formació d'artesans i artesanes; el desenvolupament d'una artesania de qualitat 100% local, 100 % artesana d'innovació i la revalorització de l'ofici de pastor. Obrador forma part del Projecte Grípia, d'on sorgeix l'Escola de Pastors de Catalunya.

martes, 16 de abril de 2013

La Caravana Xisqueta! Ja la tenim aquí!


Avui ha arribat el gran dia, inaugurem La Caravana Xisqueta a les 16h a Taüll. Aquest bonic projecte va sorgir fa uns mesos i avui ja és una realitat, així que aquí us la presentem:

L’objectiu de la Roulotte La Caravana Xisqueta és donar a conèixer el projecte Xisqueta (valorització de la llana de raça xisqueta, l'ofici de pastor i el treball artesà) a l'àrea d'influència del Parc Nacional d'Aigüestortes i Estany de Sant Maurici, ja que és en la nostra zona on és menys conegut.

Es preveu realitzar un total de 38 tallers d’ abril a juny repartits en 30 pobles diferents. L’activitat consisteix en tallers gratuïts oferts des de l’estructura mòbil “Roulotte – Caravana Xisqueta” que tindran una durada aproximada de dues hores i seran impartits pels artesans del projecte Xisqueta. Aquests tallers tractaran les diferents tècniques i formats de llana xisqueta, inclouran una breu introducció del projecte Obrador Xisqueta, de la raça i de l’ofici de pastor. Els diferents tallers que s’oferiran seran: els processos de la llana, el feltre, les tècniques de teixit, la pell i els matalassos.
Per + info: aquí

* Aquest projecte s'ha dut a terme gràcies a l'Ajut del Parc Nacional d'Aigüestortes i Estany de Sant Maurici



Hoy ha llegado el gran día, inauguramos La Caravana Xisqueta a las 16h en Taüll. Este bonito proyecto surgió hace unos meses y hoy ya es una realidad, así que aquí os la presentamos:

El objetivo de la Roulotte La Caravana Xisqueta es dar a conocer el proyecto Xisqueta (valorización de la lana de raza xisqueta, el oficio de pastor y el trabajo artesano) en el área de influencia del Parque Nacional de Aigüestortes y Estany de Sant  Maurici, ya que es en nuestra zona donde es menos conocido.

Se prevé realizar un total de 38 talleres de abril a junio repartidos en 30 pueblos diferentes. La actividad consiste en talleres gratuitos ofrecidos desde la estructura móvil "Roulotte - Caravana Xisqueta" que tendrán una duración aproximada de dos horas y serán impartidos por los artesanos del proyecto Xisqueta. Estos talleres tratarán las diferentes técnicas y formatos de lana xisqueta, incluirán una breve introducción del proyecto Obrador Xisqueta, de la raza y del oficio de pastor. Los diferentes talleres que se ofrecerán serán: los procesos de la lana, el fieltro, las técnicas de tejido, la piel y los colchones.
Para + info: aquí

* Este proyecto se ha llevado a cabo gracias a la Ayuda del Parque Nacional de Aigüestortes y Estany de Sant Maurici


1 comentario:

cristina dijo...

Moltes felicitats per aquesta nova iniciativa!