UN PROJECTE SOCIAL / A SOCIAL PROJECT

L'Associació Obrador Xisqueta porta a terme un projecte d'economia social que neix amb la finalitat de pagar un preu just la llana dels pastors i pastores del Pirineu. Treballa l'aprofitament de la llana d’ovelles de raça Xisqueta. El resultat: la formació d'artesans i artesanes; el desenvolupament d'una artesania de qualitat 100% local, 100 % artesana d'innovació i la revalorització de l'ofici de pastor. Obrador forma part del Projecte Grípia, d'on sorgeix l'Escola de Pastors de Catalunya.

lunes, 21 de noviembre de 2011

TROBADA "LANAS DEL PIRINEO" Bagnères de Bigorre (Francia)

[ + adelante en castellano]


Demà estarem a la trobada "Lanas del Pirineo" que es portarà a terme a la població de Bagnères de Bigorre. La trobada serà un lloc d'intercanvi i alhora un espai de treball i reflexió entorn al futur de la transformació de la llana en àmbits locals i les seves conseqüències en el desenvolupament local i la problemàtica vinculada al tancament de petites indústries de transformació.

A la trobada hi assistirem experiències de França, Italia, Bèlgica i Espanya.

Un dels temes que es vol treballar conjuntament és la creació y consolidació d'una filatura artesana que doni servei a la zona del massís del Pirineus.

La trobada és organitzada per les entitats Atélier Laine, Asociación HALTE-LAAA, CAAP (Cooperación Agroalimentaria y Agro_ turística Pirenaica) i Oficina de Desarrollo y Empleo de la Comarca de la Jacetania (Huesca).

Podeu tenir accés al programa en aquest enllaç.

----


Mañana estaremos en el encuentro "Lanas del Pirineo" que se llevará a cabo en la población de Bagnères de Bigorre. El encuentro será un lugar de intercambio ya la vez un espacio de trabajo y reflexión en torno al futuro de la transformación de la lana en ámbitos locales y sus consecuencias en el desarrollo local y la problemática vinculada al cierre de pequeñas industrias de transformación.

Al encuentro asistiremos experiencias de Francia, Italia, Bélgica y España.

Uno de los temas que se quiere trabajar conjuntamente es la creación y consolidación de una hilatura artesanal que dé servicio a la zona del macizo de los Pirineos.


El encuentro es organizado por las entidades Atelier Laine, Asociación Halte-LAAA, caapi (Cooperación Agroalimentaria y Agro_ turística Pirenaica) y Oficina de Desarrollo y Empleo de la Comarca de la Jacetania (Huesca).

Puede tener acceso al programa en este enlace.

No hay comentarios: