UN PROJECTE SOCIAL / A SOCIAL PROJECT

L'Associació Obrador Xisqueta porta a terme un projecte d'economia social que neix amb la finalitat de pagar un preu just la llana dels pastors i pastores del Pirineu. Treballa l'aprofitament de la llana d’ovelles de raça Xisqueta. El resultat: la formació d'artesans i artesanes; el desenvolupament d'una artesania de qualitat 100% local, 100 % artesana d'innovació i la revalorització de l'ofici de pastor. Obrador forma part del Projecte Grípia, d'on sorgeix l'Escola de Pastors de Catalunya.

miércoles, 14 de septiembre de 2011

Tapissos de Llana Xisqueta tenyida amb tints naturals/Tapices de Lana Xisqueta teñida con tintes naturales. De Laura Piera

 
[+ adelante en castellano]
Us volem mostrar el treball de Laura Piera, una asidua als cursos que Obrador Xisqueta ve organitzant des de 2009. La Laura va presentar el seu projecte final de GFGS d’ Art Tèxtil a l’ Escola d’Art i Superior de Disseny Ondarà de Tàrrega titulat: Tapissos de Llana Xisqueta tenyida amb tints naturals.”

El projecte consta de la realització de dos tapissos paisatgístics en els quals el color te un paper rellevant. Pren com a referència el fauvisme, moviment artístic de les noves avantguardes que te el color com a element estructural i expressiu.

Per realitzar aquest projecte ha utilitzat com a element essencial per la seva realització llana autòctona 100% natural Xisqueta i tints naturals. Els tints són obtinguts en la majoria dels casos amb plantes autòctones de la zona de l’Urgell a excepció de l’indigo (tonalitats blaves) o la cotxinilla (tonalitats vermelles).

Ha treballat amb la nostra llana filada de 6 caps i llana 2S. Els resultats han estat excel·lents. Ha fet una carta de colors preciosa i amb molta lluminositat, conserva,  i fins i tot suavitza, la seva textura un cop tenyida.

Aquí teniu una mostra.


------

Os queremos mostrar el trabajo de Laura Piera, una asidua a los cursos que Obrador Xisqueta viene organizando desde 2009. Laura presentó su proyecto final de GFGS de Arte Textil en la Escuela de Arte y Superior de Diseño Ondara de Tàrrega titulado: "Tapices de Lana Xisqueta teñida con tintes naturales."

El proyecto consta de la realización de dos tapices paisajísticos en los que el color tiene un papel relevante. Toma como referencia el fauvismo, movimiento artístico de las nuevas vanguardias que tiene el color como elemento estructural y expresivo.

Para realizar este proyecto ha utilizado como elemento esencial para su realización lana autóctona 100% natural Xisqueta y tintes naturales. Los tintes son obtenidos en la mayoría de los casos con plantas autóctonas de la zona del Urgell a excepción del indigo (tonalidades azules) o la cochinilla (tonalidades rojas).

Ha trabajado con nuestra lana hilada de 6 cabezas y lana 2S. Los resultados han sido excelentes. Ha hecho una carta de colores preciosa, con mucha luminosidad y conserva, y incluso suaviza, su textura una vez teñida.

Aquí tenéis una muestra

No hay comentarios: