UN PROJECTE SOCIAL / A SOCIAL PROJECT

L'Associació Obrador Xisqueta porta a terme un projecte d'economia social que neix amb la finalitat de pagar un preu just la llana dels pastors i pastores del Pirineu. Treballa l'aprofitament de la llana d’ovelles de raça Xisqueta. El resultat: la formació d'artesans i artesanes; el desenvolupament d'una artesania de qualitat 100% local, 100 % artesana d'innovació i la revalorització de l'ofici de pastor. Obrador forma part del Projecte Grípia, d'on sorgeix l'Escola de Pastors de Catalunya.

lunes, 29 de agosto de 2011

Expo. Oficis Singulars / Oficios Singulars: Tradición e Innovación (Barcelona)

 

[+ adelante en castellano]

Tal i com expressa el fulletó que Artesania de Catalunya ha editat en motiu de l'exposició "Oficis Singulars, Tradició i Innovació": "Catalunya presenta una àmplia varietat de sòls i climes, a més de les múltiples aportacions culturals fetes al llarg dels segles, la tradició dels seus artesans i l’esperit innovador dels seus dissenyadors. El projecte Oficis Singulars va néixer per identificar i impulsar una sèrie d’oficis lligats a determinats punts de la geografia catalana. Es tracta d’oficis i/o productes únics i molt vinculats a la població o la demarcació de la qual són originaris".

Obrador Xisqueta participa des de 2009 en aquest programa. Hem tingut durant dos períodes l'ajuda del dissenyador Gerard Moliné que ha sigut qui ha assessorat a les nostres artesanes i al projecte sobre el disseny de les peces fetes amb llana i que hem pogut gaudir en la col·lecció passada 2010.

Del proper 3 de setembre fins al 6 de novembre de 2011, Artesania de Catalunya, en el seu edifici de Banys Nous exposarà una selecció de resultats del programa Oficis Singulars. Hi sou convidadíssims/es!. Nosaltres hi serem!. Trobareu peces dels següents oficis: 

• Alabastre de Sarral
• Ceràmica d’Esparreguera
• Ceràmica de la Bisbal
• Ceràmica negra de Quart i de Verdú
• Culleres de Tortellà
• Fusta de Sant Hilari Sacalm
• Fusta i Cistelleria d’avellaner del Pallars
Llana de l’ovella xisqueta de la Vall d’Àssua
• Pauma de Terres de l’Ebre
• Pell d’Igualada i Vic
• Sal de Cardona
• Terrissa de Breda
• Fusta de la Sènia


---

[castellano]

Tal y como expresa el folleto que Artesanía de Cataluña ha editado con motivo de la exposición "Oficios Singulares, Tradición e Innovación": "Cataluña presenta una amplia variedad de suelos y climas, además de las múltiples aportaciones culturales hechas a lo largo de los siglos , la tradición de sus artesanos y el espíritu innovador de sus diseñadores. El proyecto oficios Singulares nació para identificar e impulsar una serie de oficios ligados a determinados puntos de la geografía catalana. Se trata de oficios y / o productos únicos y muy vinculados a la población o la demarcación son originarios ".

Obrador Xisqueta participa desde 2009 en este programa. Hemos tenido durante dos períodos la ayuda del diseñador Gerard Moliné que ha sido quien ha asesorado a nuestras artesanas y el proyecto sobre el diseño de las piezas hechas con lana y que hemos podido disfrutar en la colección pasada 2010.

Del próximo 3 de septiembre hasta el 6 de noviembre de 2011, Artesanía de Cataluña, en su edificio de Baños Nuevos expondrá una selección de resultados del programa Oficios Singulares. Estáis invitadísimos/as a asistir. Encontrará piezas de los siguientes oficios:


Alabastro de Sarral
Cerámica de Esparreguera
Cerámica de la Bisbal
Cerámica negra de Quart y de Verdú
Cucharas de Tortellà
Madera de Sant Hilari Sacalm
Madera y Cestería de avellano del Pallars
Lana de la oveja xisqueta del Valle de Àssua
Pauma de Terres de l'Ebre
Piel de Igualada y Vic
Sal de Cardona
Alfarería de Breda
Madera de la Sènia


No hay comentarios: