UN PROJECTE SOCIAL / A SOCIAL PROJECT

L'Associació Obrador Xisqueta porta a terme un projecte d'economia social que neix amb la finalitat de pagar un preu just la llana dels pastors i pastores del Pirineu. Treballa l'aprofitament de la llana d’ovelles de raça Xisqueta. El resultat: la formació d'artesans i artesanes; el desenvolupament d'una artesania de qualitat 100% local, 100 % artesana d'innovació i la revalorització de l'ofici de pastor. Obrador forma part del Projecte Grípia, d'on sorgeix l'Escola de Pastors de Catalunya.

viernes, 11 de marzo de 2011

Obrador Xisqueta a Mallorca


Aquesta setmana hem estat a les Illes Balears - Mallorca - a donar a conèixer el nostre projecte de la llana i posar un petit gra de sorra en un projecte que s'esta gestant a la illa i que vol reproduir el que estem fent allí. El Govern Insular juntament amb l'Associació de ramaders de l'ovella roja volen posar endavant un projecte d'aprofitament i comercialització de la llana de l'ovella roja i l'ovella blanca mallorquina.

Es van realitzar dos trobades. La primera amb pagesos i veterinaris de l'illa per conèixer les seves intencions i grau d'implicació en aquest futur projecte que vol veure's representat en una cooperativa; i una segona trobada amb artesanes i artesans de l'illa.

Ens van acompanyar en aquest viatge l'artesana Bàrbara Grosskopf que va portar a terme el taller de feltre inicial i el pastor David Moli.

Estem molt contents d'haver conegut aquesta gent tan ferma d'aquesta illa i els projectes que tiren endavant. Volem agrair especialment a l'Aina, Ma. Jesús, Joan i Pilar per haver-nos acollit tan bé! Esperem poder estar molt més de temps en contacte.

No hay comentarios: