UN PROJECTE SOCIAL / A SOCIAL PROJECT

L'Associació Obrador Xisqueta porta a terme un projecte d'economia social que neix amb la finalitat de pagar un preu just la llana dels pastors i pastores del Pirineu. Treballa l'aprofitament de la llana d’ovelles de raça Xisqueta. El resultat: la formació d'artesans i artesanes; el desenvolupament d'una artesania de qualitat 100% local, 100 % artesana d'innovació i la revalorització de l'ofici de pastor. Obrador forma part del Projecte Grípia, d'on sorgeix l'Escola de Pastors de Catalunya.

viernes, 8 de febrero de 2008

Comença el II curs de llana a la Vall d'Àssua

v-.


Amb 25 persones inscrites, ahir va començar el II curs de tractament tradicional de llana a la Vall d'Àssua.

Com a novetats del curs, en aquesta segona edició, es tractaran tècniques específiques al voltant del teixit de tapissos, el feltre, el tint natural, la creació de matalassos i el teixit de mitjons.

Comptarem amb la partipació especial de la teixidora Rosa Ma. Tejedor, el matalasser Antonio Jové, l'empresa Ashford d'Holanda i l'experta en tint natural Anna Homs.

Alhora i seguint la tendència del primer curs, participaran persones grans de la vall que ensenyaran la tècnica tradicional de teixir mitjons.

En aquest segon curs comptem amb la col·laboració especial i patrocini de l'IRTA per la sessió del tint natural juntament amb la participació de Roser Melero del Centre Tecnològic Forestal de Catalunya experta en plantes tintòries. Alhora entra com a patrocinador l'empresa Peinaje del Río Llobregat, empresa dedicada al rentat i pentinat de llana, que en aquest curs ens facilitarà la llana neta gratuïtament per algunes de les sessions.

No hay comentarios: