UN PROJECTE SOCIAL / A SOCIAL PROJECT

L'Associació Obrador Xisqueta porta a terme un projecte d'economia social que neix amb la finalitat de pagar un preu just la llana dels pastors i pastores del Pirineu. Treballa l'aprofitament de la llana d’ovelles de raça Xisqueta. El resultat: la formació d'artesans i artesanes; el desenvolupament d'una artesania de qualitat 100% local, 100 % artesana d'innovació i la revalorització de l'ofici de pastor. Obrador forma part del Projecte Grípia, d'on sorgeix l'Escola de Pastors de Catalunya.

viernes, 4 de enero de 2008

Curs II: tractament tradicional de la llana. Oberta la inscripció


Comencem el IIn. curs de llana a la Vall d'Àssua que es portarà a terme des del proper 7 de febrer fins al 7 de març de 2008. El nou programa es caracteritza pel tractament de la llana des del teixit artesanal, el feltre, el tint natural, l'art de fer matalassos i el teixit amb 5 agulles.

Alhora es preveu un seminari específic, fora del curs, d'ús de la llana com a aïllament per a la bioconstrucció.

Destaquem també les Jornades Europees de l'ús de la llana com a matèria per al desenvolupament local. Aquestes es portaran a terme el 24 de febrer a Llessui. Convidarem experiències nacionals i d’arreu d’Europa que ens presentaran la llana com a revulsiu socioeconòmic en els territoris rurals.

Les experiències provindran del’Ardège (França) – refundació d’una antiga fàbrica de llana -, de Castella Lleó amb un projecte de desenvolupament que ha emprat la llana com a aïllament, compost i com a base per a la regeneració d’espais naturals; de Catalunya - una empresa dedicada a la neteja i cardat industrial de llana, alhora ens presentaran l’exemple d’una casa bioclimàtica que ha fet ús de la llana com a aïllament-; i una empresa dedicada a l’aïllament d’habitatges amb llana.

Comptarem també, durant el curs i les jornades, amb la presència de l’empresa Ashford d’Holanda que ens explicaran la seva experiència, alhora que realitzaran una demostració de l’ús d’una punching-machine i rodes de filar modernes.

Les INSCRIPCIONS són obertes fins el proper 1 de febrer de 2008. El cost d'aquest nou curs és de 50 euros i de la mateixa manera que l'anterior es portarà a terme de dijous a divendres (amb alguna sessió de dissabte) de 18h. a 21h a l'estudi de Seurí (Vall d'Àssua).

Per a inscriure-us o demanar més informació, contacteu amb: info@montanyanes.net o al telf. 973 620 977. PLACES LIMITADES A 20 ALUMNES

No hay comentarios: