UN PROJECTE SOCIAL / A SOCIAL PROJECT

L'Associació Obrador Xisqueta porta a terme un projecte d'economia social que neix amb la finalitat de pagar un preu just la llana dels pastors i pastores del Pirineu. Treballa l'aprofitament de la llana d’ovelles de raça Xisqueta. El resultat: la formació d'artesans i artesanes; el desenvolupament d'una artesania de qualitat 100% local, 100 % artesana d'innovació i la revalorització de l'ofici de pastor. Obrador forma part del Projecte Grípia, d'on sorgeix l'Escola de Pastors de Catalunya.

lunes, 25 de febrero de 2008

Sessió de feltre i tints naturals

Durant els dies 21, 22 i 23 de febrer vam portar a terme la segona sessió del curs de tractament tradicional de la llana.

En aquesta ocasió vam poder comptar amb Alet, Dineke i Marian, tres professionals del feltre i del món de la llana provinents d'Holanda. Durant les dues sessions es van treballar la tècnica del feltre aplicada sobre xals de seda i en l'elaboració de bosses.
Per altra banda el dissabte 23 de febrer el curs es va coordinar juntament amb l'IRTA i el Centre Tecnològic Forestal al voltant de les plantes aromàtiques, medicinals i tintòries. Vam comptar de nou amb la participació d'Anna Homs experta amb plantes tintòries que va oferir una sessió pràctica de coneixement i ús de plantes tintòries per al tint de la llana.

En el curs van participar 26 persones vinculades al món de l'artesania, la docència i l'àmbit tècnic.

No hay comentarios: