UN PROJECTE SOCIAL / A SOCIAL PROJECT

L'Associació Obrador Xisqueta porta a terme un projecte d'economia social que neix amb la finalitat de pagar un preu just la llana dels pastors i pastores del Pirineu. Treballa l'aprofitament de la llana d’ovelles de raça Xisqueta. El resultat: la formació d'artesans i artesanes; el desenvolupament d'una artesania de qualitat 100% local, 100 % artesana d'innovació i la revalorització de l'ofici de pastor. Obrador forma part del Projecte Grípia, d'on sorgeix l'Escola de Pastors de Catalunya.

lunes, 7 de abril de 2014

La Xisqueta i el "Teu Origen" al Mutuo, Centre d'Art (BCN) | Centro de Arte.



Abans i després de Setmana Santa vine al Mútuo Centre d’Art per conèixer tranquil·lament la darrera col·lecció Xisqueta. Es planteja com una botiga pop-up on excepcionalment obrirem uns dies de venda dels productes exposats i fer-ne encàrrecs per als vostres espais, botigues, hotels, negocis, llars, etc.


[+ adelante en castellano]

Inauguració:
Dissabte 12 d'abril 2014 / 19hrs (entrada lliure)
Lloc: c/ Julià Portet, 5 de Barcelona
Visita l'Expo fins al 25 abril 2014

 


La col·lecció "El teu origen" obre horitzons a través dels objectes per poder-nos transmetre l'imaginari dels llocs on han nascut. Al cor d'aquestes muntanyes, on el temps és mestre d'obra, la naturalesa, rica en formes, esculpeix i tenyeix la immensitat a mesura que passen les estacions.

Aquests objectes ens expliquen les seves històries, ens expliquen el seu origen ...


Sota la direcció de la dissenyadora
Marine Mercieux neix una col·lecció de productes d'interiorisme, fresc i inspirador. El disseny revifa tècniques d'artesania i explora el potencial de la llana .

Presentarem la nostra nova col·lecció al
Mutuo Centre d'Art, el 12 d'abril. Us convidem a entrar a conèixer el projecte a través d'instal·lacions audiovisuals, un live de música electrònica "paisatge sonor" i un work in progress de les artesanes.

Els dies 13, 19 i 20, 23 i 24, organitzarem uns dies de venda excepcionals. Per a més informació podeu visitar la nostra web: www.xisqueta.cat

Com és ja conegut, l'Associació Obrador Xisqueta és una iniciativa que neix al Pirineu Català l'any 2009. Es tracta d'un projecte integral de desenvolupament local que té com a objectiu recuperar la llana d'ovella Xisqueta , una raça que va estar en perill d'extinció . Per a això dóna suport als pastors i pastores que protegeixen aquesta raça i ha creat un col·lectiu de artesanes que transformen la seva llana . La seva missió se centra a mantenir vius els sabers ancestrals i adaptar-los a la nostra contemporaneïtat .



 





---

Antes y después de Semana Santa ven al Mutuo Centro de Arte para conocer tranquilamente la última colección Xisqueta. Se plantea como una tienda pop-up donde excepcionalmente abriremos unos días de venta de los productos expuestos y poder encargar piezas para vuestros espacios, negocios, tiendas, hoteles, hogares, etc.
 
Inauguración: Sábado 12 de Abril 2014 / 19hrs (entrada libre)
Lugar: c/ Julià Portet, 5 de Barcelona
Visita la Expo hasta el 25 de Abril 2014

La colección “Tu origen abre horizontes a través de los objetos para podernos transmitir el imaginario de los lugares donde han nacido. En el corazón de estas montañas, donde el tiempo es maestro de obra, la naturaleza, rica en formas, esculpe y tiñe la inmensidad a media que pasan las estaciones.

Estos objetos nos cuentan sus historias, nos cuentan su origen…


Bajo la dirección de la diseñadora Marine Mercieux nace una colección de productos de interiorismo, fresco e inspirador. El diseño reaviva técnicas de artesanía y explora el potencial de la lana.
Presentaremos nuestra nueva colección en el Mutuo Centro de Arte, el 12 de abril. Os invitamos a entrar a conocer el proyecto a través de instalaciones audio visuales, un live de música electrónica “paisaje sonoro” y un work in progress de las artesanas.





Los días 13, 19 y 20, 23 y 24, organizaremos unos días de venta excepcionales. Para más información podéis visitar nuestra web: www.xisqueta.cat 
 

Como es sabido, la Asociación Obrador Xisqueta es una iniciativa que nace en el Pirineo Catalán en 2009. Se trata de un proyecto integral de desarrollo local que tiene como objetivo recuperar la lana de oveja Xisqueta, una raza que estuvo en peligro de extinción. Para ello apoya los pastores y pastoras que protegen esta raza y ha creado un colectivo de artesanas que transforman su lana. Su misión se centra en mantener vivos los saberes ancestrales y adaptarlos a nuestra contemporaneidad.

No hay comentarios: