UN PROJECTE SOCIAL / A SOCIAL PROJECT

L'Associació Obrador Xisqueta porta a terme un projecte d'economia social que neix amb la finalitat de pagar un preu just la llana dels pastors i pastores del Pirineu. Treballa l'aprofitament de la llana d’ovelles de raça Xisqueta. El resultat: la formació d'artesans i artesanes; el desenvolupament d'una artesania de qualitat 100% local, 100 % artesana d'innovació i la revalorització de l'ofici de pastor. Obrador forma part del Projecte Grípia, d'on sorgeix l'Escola de Pastors de Catalunya.

miércoles, 15 de enero de 2014

Sóc una troca! filat a mà i tint natural des de la Fatarella

[+ adelante en castellano]

Avui us volíem mostrar diferents coses del projecte "Sóc una Troca", que treballen el filat a mà i el tint natural des de la Fatarella (Terra Alta). Darrera d'aquest nom s'hi troba la Laia Sànchez i el Joan, una parella de músics que des de fa un any s'han posat, i bé! a treballar la llana des del velló filant-la deliciosament i tenyint-la amb tints naturals fent una gama de colors preciosos. Abans que res us volíem ensenyar qui és la Laia i com fila. Amb aquest vídeo podreu veure al detall com carda la llana, com la prepara abans de filar-la amb la filosa i amb el fus! tota una classe i un bon complement pel nostre tutorial de filat a mà.

 

---

Hoy os queríamos mostrar diferentes cosas del proyecto "Soy una Troca", que trabajan el hilado a mano y el tinte natural desde la Fatarella (Terra Alta). Detrás de este nombre se encuentra Laia Sánchez y Joan, una pareja de músicos que desde hace un año se han puesto, y bien! a trabajar la lana desde el vellón hilando-la deliciosamente y tiñendo con tintes naturales haciendo una gama de colores preciosos. Ante todo os queríamos enseñar quién es Laia y como fila. Con este vídeo puede ver en detalle cómo carda la lana, como la prepara antes de hilar con la rueca y con el huso! toda una clase y un buen complemento para nuestro tutorial de hilado a mano.


No hay comentarios: