UN PROJECTE SOCIAL / A SOCIAL PROJECT

L'Associació Obrador Xisqueta porta a terme un projecte d'economia social que neix amb la finalitat de pagar un preu just la llana dels pastors i pastores del Pirineu. Treballa l'aprofitament de la llana d’ovelles de raça Xisqueta. El resultat: la formació d'artesans i artesanes; el desenvolupament d'una artesania de qualitat 100% local, 100 % artesana d'innovació i la revalorització de l'ofici de pastor. Obrador forma part del Projecte Grípia, d'on sorgeix l'Escola de Pastors de Catalunya.

martes, 1 de octubre de 2013

La tria dels ramats de Xisqueta a la muntanya de Llessui

[+ adelante en castellano]


Aquest diumenge hem anat per enèsima vegada a la tria de les ovelles a la muntanya de Llessui. Un dia molt especial per nosaltres. Un dia on ens sentim orgulloses de poder  assistir a aquest ritual de temporada on els pastors de la Vall d'Àssua pugen a recollir els seus ramats que han estat pasturant durant tot l'estiu per la muntanya. Aquest any, enmig de la boira, hem pogut escoltar de nou, crits, esquelles i els bels de les ovelles Xisquetes. Ens hem trobat amb els pastors i les pastores que tot i el mal, però bellíssim, temps, han tingut una estona per poder acostar-se i parlar amb nosaltres. L'any que ve us hi esperem!

Podeu veure més fotos a: http://www.facebook.com/obradorxisqueta ---

Este domingo hemos ido por enésima vez a la "tria" de las ovejas en la montaña de Llessui. Un día muy especial para nosotras. Un día donde nos sentimos orgullosas de poder asistir a este ritual de temporada donde los pastores de la Vall d'Àssua suben a recoger sus rebaños que han estado pastando durante todo el verano por la montaña. Este año, en medio de la niebla, hemos podido escuchar de nuevo, gritos, cencerros y los balidos de las ovejas Xisqueta. Nos hemos encontrado con los pastores y las pastoras que a pesar del mal, pero bellísimo, tiempo han tenido un rato para poder acercarse y hablar con nosotras.

Podéis ver más fotos en: http://www.facebook.com/obradorxisqueta 
No hay comentarios: