UN PROJECTE SOCIAL / A SOCIAL PROJECT

L'Associació Obrador Xisqueta porta a terme un projecte d'economia social que neix amb la finalitat de pagar un preu just la llana dels pastors i pastores del Pirineu. Treballa l'aprofitament de la llana d’ovelles de raça Xisqueta. El resultat: la formació d'artesans i artesanes; el desenvolupament d'una artesania de qualitat 100% local, 100 % artesana d'innovació i la revalorització de l'ofici de pastor. Obrador forma part del Projecte Grípia, d'on sorgeix l'Escola de Pastors de Catalunya.

viernes, 9 de noviembre de 2012

Obrador Xisqueta al programa "Tinc un idea" de La 2

'Tinc una idea' és un programa que recull el testimoni de persones emprenedores de Catalunya. Cada setmana un emprenedor o emprenedora ens explica el seu cas i juntament amb altres persones del seu entorn aprofundim en el seu testimoni, tant personal com empresarial. Igualment escollim un projecte que destaqui pels seus valors, per la capacitat d'innovació i per la seva projecció de futur. També hi ha un espai per a l'actualitat del món emprenedor a Catalunya i uns consells que poden ser útils per a tothom.  

Llana justa amb l'obrador Xisqueta

Sovint la llana no té el valor econòmic i social que es mereix. L’associació Obrador Xisqueta porta a terme un projecte social per aconseguir pagar a un preu just la llana d’ovella 'Xisqueta' dels ramats locals del Pirineu.

L’objectiu és, per una banda, fer que els ramaders puguin costejar el preu de la xollada i per l'altra, aprofitar la llana.

L’ovella Xisqueta és una raça autòctona de l’Alt Pirineu que fins fa poc era considerada en perill d’extinció.

No hay comentarios: