UN PROJECTE SOCIAL / A SOCIAL PROJECT

L'Associació Obrador Xisqueta porta a terme un projecte d'economia social que neix amb la finalitat de pagar un preu just la llana dels pastors i pastores del Pirineu. Treballa l'aprofitament de la llana d’ovelles de raça Xisqueta. El resultat: la formació d'artesans i artesanes; el desenvolupament d'una artesania de qualitat 100% local, 100 % artesana d'innovació i la revalorització de l'ofici de pastor. Obrador forma part del Projecte Grípia, d'on sorgeix l'Escola de Pastors de Catalunya.

miércoles, 18 de enero de 2012

Obrador Xisqueta al "Quèquicom". Aquesta nit al C33

[+ adelante en castellano]

Aquest dimecres, 18 de gener a les 21.45h (just abans del Madrid - Barça), fan al Canal 33, dins del programa "Què, qui, com" el reportatge "La llana: un aïllant que va molt béeee!!!". Sortirà la Lina Ratia, una de les artesanes del projecte Obrador Xisqueta!

La llana és una material aïllant ideal. Per això a les ovelles les han d’esquilar a l’estiu; si no, passarien tanta calor que fins i tot podrien no quedar prenyades. Actualment s’ha descobert que la llana també té uns altres lípids, que són les ceramides, molt semblants a les que nosaltres tenim a la pell. La llana també és molt bona per “abrigar” les cases. “Quèquicom” visita a Lleida una casa de fusta amb les parets farcides de llana xisqueta, de les ovelles autòctones del Pallars.

No us el podeu verdre, tot i haver-hi Barça i que sembli que s'acabi el món!


---

Este miércoles, 18 de enero a las 21.45h (justo antes del Madrid - Barça), hacen el Canal 33, dentro del programa "¿Qué, quién, como" el reportaje "La lana: un aislante que muy bieeeen!" . Saldrá Lina Ratia, una de las artesanas del proyecto Obrador Xisqueta!

La lana es un material aislante ideal. Por eso en las ovejas serán de esquilar en verano, si no, pasarían tanto calor que incluso podrían no quedar embarazadas. Actualmente se ha descubierto que la lana también tiene otros lípidos, que son las ceramidas, muy parecidas a las que nosotros tenemos en la piel. La lana también es muy buena para "abrigar" las casas. "Quèquicom" visita a Lleida una casa de madera con las paredes rellenas de lana xisqueta, de las ovejas autóctonas del Pallars.

No os lo podéis verde, aunque hubo Barça y que parezca que se acabe el mundo!



No hay comentarios: