UN PROJECTE SOCIAL / A SOCIAL PROJECT

L'Associació Obrador Xisqueta porta a terme un projecte d'economia social que neix amb la finalitat de pagar un preu just la llana dels pastors i pastores del Pirineu. Treballa l'aprofitament de la llana d’ovelles de raça Xisqueta. El resultat: la formació d'artesans i artesanes; el desenvolupament d'una artesania de qualitat 100% local, 100 % artesana d'innovació i la revalorització de l'ofici de pastor. Obrador forma part del Projecte Grípia, d'on sorgeix l'Escola de Pastors de Catalunya.

lunes, 26 de septiembre de 2011

Producció i transformació de proximitat / Producción y transformación de proximidad

[+ adelante en castellano]

Jean Jacques Laffont a la Filatura

Aquesta setmana pasada hem anat a portar 300 quilos de llana Xisqueta a transformar a la Filtaure Laffont de Niaux (Ariège). Des d'Obrador Xisqueta apostem per la producció local i també perquè els processos de transformació es facin lo més aprop possible. Ja sabeu que el nostre Pirineu és fronterer a França i el Departament de l'Arieja és la nostra comarca veïna. A menys de 3 hores de camí trobem aquesta filatura artesana portada per Jean Jacques Laffont, 3a generació que gestiona aquest espai.

És un lloc increïble! sembla que et trobis en una filatura de primers de segle i tot en ple funcionament! Es tracta d'una filatura molt petita que passa per una mala època. De fet Obrador som els millors clients de l'any! estem contentes de poder-lo ajudar i que ell ens ajudi. El seu sistema de producció és molt personalitzat i vetllarà perquè la nostra llana filada quedi preciosa! alhora, prepararem amb ell un nou producte que sortirà d'aquí poques setmanes que serà la llana Xisqueta amb metxa per a filadors/es.

El procés de manipulació i transformació és totalment inocu. El resultat en breu! apostant pel producte de proximitat. En breu més!

Proces de cardat amb les màquines de la Filatura Laffont la setmana passada


----

Esta semana pasada hemos ido a llevar 300 kilos de lana Xisqueta a transformar en la Filtaure Laffont de Niaux (Ariège - Francia). Desde Obrador Xisqueta apostamos por la producción local y también para que los procesos de transformación se hagan lo más cerca posible. Ya sabéis que nuestro Pirineo es fronterizo a Francia y el Departamento del Ariège es nuestra comarca vecina. A menos de 3 horas de camino encontramos esta hilatura artesanal llevada por Jean-Jacques Laffont, 3 ª generación que gestiona este espacio.
 

Montse d'Obrador Xisqueta amb JJ Laffont


Es un lugar increíble! parece que te encuentres en una hilatura de primeros de siglo! y todo en pleno funcionamiento! Se trata de una hilatura muy pequeña que pasa por una mala época. De hecho Obrador somos los mejores clientes del año! estamos contentos de poder ayudar y que él nos ayude. Su sistema de producción es muy personalizado y velará para que nuestra lana hilada quede preciosa! al mismo tiempo, prepararemos con él un nuevo producto que saldrá en pocas semanas será la lana Xisqueta con mecha para hilanderos / as.

El proceso de manipulación y transformación es totalmente inocuo. El resultado en breve! apostando por el producto de proximidad. En breve más!


Proceso de cardado de la lana Xisqueta en la Filatura Laffont
[encontraréis el resto del proyecto en nuestro canal de youtube: Obrador Xisqueta]

No hay comentarios: