UN PROJECTE SOCIAL / A SOCIAL PROJECT

L'Associació Obrador Xisqueta porta a terme un projecte d'economia social que neix amb la finalitat de pagar un preu just la llana dels pastors i pastores del Pirineu. Treballa l'aprofitament de la llana d’ovelles de raça Xisqueta. El resultat: la formació d'artesans i artesanes; el desenvolupament d'una artesania de qualitat 100% local, 100 % artesana d'innovació i la revalorització de l'ofici de pastor. Obrador forma part del Projecte Grípia, d'on sorgeix l'Escola de Pastors de Catalunya.

martes, 14 de junio de 2011

rurbans i obrador xisqueta al Festiva PICURT!


Participarem el dia 22 de juny a la taula "El Producte Audiovisual a l'Alt Pirineu i Aran: Una eina per al desenvolupament de les zones de muntanya". Això serà a l'Arxiu Històric de la Seu d'Urgell. Parlarem de l'experiència de creació del documental "Sóc jove i vull ser pagès", el programa excel·lent el compartirem amb experiències de vídeo de la Fundació Quebrantahuesos o Anna Gel·li. Per inscriure-us només heu d'anar a la web www.idapa.cat

Del 21 al 25 de Juny podreu tornar a trobar una selecció del millor cinema sobre muntanya que es fa arreu del món, en les seves seccions Infantil, Dona, Esport, Pirineus, Altres Muntanyes i Cinema Recuperat. I alguna sorpresa, com sempre, perquè “no només de cinema viu l’home”.

El Festival PICURT és un certamen a anual que celebra la seva 5a. edició. Ofereix curtmetratges de ficció i documentals de producció pròpia amb una mentalitat no només pedagògica sinó també altament lúdica. A tot això s'afegeix un seguit d’activitats paral·leles destinades a emfatitzar la filosofia i cultures rurals com poden ser un sopar col·lectiu d’una vaca rostida a foc lent, una espectacular zona d’acampada en un prat amb unes vistes úniques, una caminada guiada pels vells camins del Parc Natural del Cadí-Moixeró, una moderna i saludable excursió de Nordic Walking, un museu d’eines rurals, un taller de oficis perduts o un fi de festa amb música tradicional a base d’acordions diatònics i ball de bastons.

Si hi voleu participar trobareu més informació a:  http://www.picurt.org/

No hay comentarios: