UN PROJECTE SOCIAL / A SOCIAL PROJECT

L'Associació Obrador Xisqueta porta a terme un projecte d'economia social que neix amb la finalitat de pagar un preu just la llana dels pastors i pastores del Pirineu. Treballa l'aprofitament de la llana d’ovelles de raça Xisqueta. El resultat: la formació d'artesans i artesanes; el desenvolupament d'una artesania de qualitat 100% local, 100 % artesana d'innovació i la revalorització de l'ofici de pastor. Obrador forma part del Projecte Grípia, d'on sorgeix l'Escola de Pastors de Catalunya.

jueves, 28 de octubre de 2010

Obrador Xisqueta i Taller d'Educació Ambiental

S'està portant a terme un programa d'Educació Ambiental orientat a la "Pagesia, ramats i paisatges". S'han programat 28 tallers que tindran lloc entre el mes d'octubre i desembre i per on passaran més de 400 nens i nenes de les comarques del Pallars Sobirà i Alt Urgell.

Les persones encarregades de realitzar-los són Bàrbara Grosskopf i Ester Sánchez, les dos artesanes i artistes estan vinculades al projecte d'Obrador Xisqueta.

Gràcies a aquests tallers s'està donant a conèixer la pagesia, el territori on es realitza aquest ofici i les activitats tradicionals directament vinculades a aquests dos, com són el treball amb la llana i el feltre.

Gràcies a la iniciativa de Mar Balagué, Elisenda Montserrat, Anna Pou i Maria Pou s'està portant a terme aquesta activitat. En aquesta activitat Obrador Xisqueta és l'entitat col·laboradora, amb el patrocini del Parc Natural de l'Alt Pirineu i el suport de l'Ecomuseu de les Valls d'Àneu.

Visca la llana i la pagesia!

No hay comentarios: