UN PROJECTE SOCIAL / A SOCIAL PROJECT

L'Associació Obrador Xisqueta porta a terme un projecte d'economia social que neix amb la finalitat de pagar un preu just la llana dels pastors i pastores del Pirineu. Treballa l'aprofitament de la llana d’ovelles de raça Xisqueta. El resultat: la formació d'artesans i artesanes; el desenvolupament d'una artesania de qualitat 100% local, 100 % artesana d'innovació i la revalorització de l'ofici de pastor. Obrador forma part del Projecte Grípia, d'on sorgeix l'Escola de Pastors de Catalunya.

domingo, 19 de septiembre de 2010

I ja hem fet el curs de tints!

Res a dir... pràctica, pràctica i més pràctica per conèixer i saber com aplicar el tint natural als nostres teixits. El noguer, la ceba, la gualda, l'herba sabatera... plantes molt properes a nosaltres i que donen uns colors, com veureu molt interessants i alguns d'ells espectaculars (això, com sabeu va a gustos!... fixeu-vos amb els grocs, verds i marrons que dona la pela de nou, per exemple).



Donar les gràcies a la Cornelia i a la Roser pel seu bon fer i coneixement i al grup tan bonic que hem tingut aquest curs. Ha sigut molt interessant i esperem que, a partir d'aquí, l'experiència del tint sigui un coneixement adquirit per aquells/es qui han fet el curs.

Us deixem una mostra de les imatges del que ha estat tot plegat: http://picasaweb.google.es/obradorxisqueta2/CursDeTints#


Per aquells que no hagueu pogut assistir al curs, dir-vos que en breu penjarem l'estudi que s'ha fet entorn a les plantes tintòries i anunciar-vos que Obrador Xisqueta juntament amb el Parc Natural de l'Alt Pirineu editarem un pòster amb les plantes tintòries del Pallars Sobirà - extensible a l'àmbit del Pirineu - on s'explicarà alhora la manera com aplicar-les.

Recordar-vos que si teniu necessitat de llana amb floca per tenyir o llana filada, l'associació en té a la venta.

No hay comentarios: