UN PROJECTE SOCIAL / A SOCIAL PROJECT

L'Associació Obrador Xisqueta porta a terme un projecte d'economia social que neix amb la finalitat de pagar un preu just la llana dels pastors i pastores del Pirineu. Treballa l'aprofitament de la llana d’ovelles de raça Xisqueta. El resultat: la formació d'artesans i artesanes; el desenvolupament d'una artesania de qualitat 100% local, 100 % artesana d'innovació i la revalorització de l'ofici de pastor. Obrador forma part del Projecte Grípia, d'on sorgeix l'Escola de Pastors de Catalunya.

martes, 20 de noviembre de 2007

Artesania de Manufactura

El projecte vol vincular la llana amb l’artesania, tractant-la i treballant-la amb les mateixes padrines i habitants de la vall. Alhora es realizen tallers oberts de formació dirigits als habitants del territori i de les comarques veïnes per tal d'aprendre de les tècniques tradicionals al voltant del fet de teixir i llanar.

L'objectiu és poder arribar a afavorir el sorgiment de nous professionals vinculats a l'artesania. Entre el període setembre 2007 i març 2008 s'estan portant a terme 2 cursos de tractament tradicional de la llana que tracten els següents temes: rentat de la llana, filat, cardat, tint natural, feltre, teixit artesà, teixit amb agulla, matalasseria, aïllament per a la bioconstrucció i disseny.


No hay comentarios: