UN PROJECTE SOCIAL / A SOCIAL PROJECT

L'Associació Obrador Xisqueta porta a terme un projecte d'economia social que neix amb la finalitat de pagar un preu just la llana dels pastors i pastores del Pirineu. Treballa l'aprofitament de la llana d’ovelles de raça Xisqueta. El resultat: la formació d'artesans i artesanes; el desenvolupament d'una artesania de qualitat 100% local, 100 % artesana d'innovació i la revalorització de l'ofici de pastor. Obrador forma part del Projecte Grípia, d'on sorgeix l'Escola de Pastors de Catalunya.

martes, 20 de noviembre de 2007

Aïllaments per a la bioconstrucció i noves alternatives per al sector

Per altra banda, es vol vincular la llana amb l’arquitectura sostenible, utilitzant els excedents de la llana de la vall per a comercialitzar-los com a aïllament de construccions que apliquin les tècniques i criteris de la bioconstrucció a empreses que realitzen aïllaments naturals. Aquest fet ajudaria a incrementar el seu valor econòmic i alhora estarem donant-li una sortida ambientalment responsable.

El projecte pretén iniciar un procés de revalorització del producte i per tant del sector entre els mateixos habitants i professionals de la comarca, per tal de iniciar un procés de reconeixement de la professió buscant com a conseqüència una atracció de futurs joves i professionals a aquest sector.


No hay comentarios: