UN PROJECTE SOCIAL / A SOCIAL PROJECT

L'Associació Obrador Xisqueta porta a terme un projecte d'economia social que neix amb la finalitat de pagar un preu just la llana dels pastors i pastores del Pirineu. Treballa l'aprofitament de la llana d’ovelles de raça Xisqueta. El resultat: la formació d'artesans i artesanes; el desenvolupament d'una artesania de qualitat 100% local, 100 % artesana d'innovació i la revalorització de l'ofici de pastor. Obrador forma part del Projecte Grípia, d'on sorgeix l'Escola de Pastors de Catalunya.

martes, 16 de agosto de 2011

Retrosaria... el món màgic de les llanes a Portugal


Fa només una setmana estàvem a Portugal, visitant aquest meravellós país que ha sabut conservar la tradició - no sabem si això ha estat fruit de conservar l'etiqueta de país "pobre" o perquè han sabut tenir la sensibilitat de conservar aquelles coses antigues que encara ara podem gaudir de la seva gran qualitat i dissenys preciosos -. Ens trobàvem com "peix a l'aigua". I mai millor dit! Ho trobareu en els seus pobles, en les seves botigues, en el seu menjar, la gent... si voleu gaudir d'aquest regust antic us recomanem aquest país.



Aprofitant la nostra visita a Lisboa vam anar a lliurar en mà uns quants quilos de madeixes de llana Xisqueta a la Rosa Pomar, ideòloga i responsable del projecte "Retrosaria", un raconet preciós! És un taller - botiga on treballa el tèxtil i la llana amb molt de carinyo. La Rosa ens va conèixer a través de la botiga "All you knit is Love" en una visita que va fer a Catalunya. És la primera distribuidora de la nostra llana en tota la península i estem molt contentes que ens hagi trobat!


Ens sap greu perquè no s'aprecia lo bonic que és l'espai!

Ella també ha iniciat una marca de llanes anomenada "Beiroa" feta amb llana d'ovelles Bordaleries de la Serra d'Estrella. Gracies a la seva convicció, va contactar amb pastors de la zona i a través d'una filatura local, fila aquestes llanes!


Trobareu més info de la nostra trobada al seu blog: http://aervilhacorderosa.com/2011/08/obrador-xisqueta/

No hay comentarios: