UN PROJECTE SOCIAL / A SOCIAL PROJECT

L'Associació Obrador Xisqueta porta a terme un projecte d'economia social que neix amb la finalitat de pagar un preu just la llana dels pastors i pastores del Pirineu. Treballa l'aprofitament de la llana d’ovelles de raça Xisqueta. El resultat: la formació d'artesans i artesanes; el desenvolupament d'una artesania de qualitat 100% local, 100 % artesana d'innovació i la revalorització de l'ofici de pastor. Obrador forma part del Projecte Grípia, d'on sorgeix l'Escola de Pastors de Catalunya.

viernes, 15 de julio de 2011

Ja hem carregat el primer camió de llana de la 3a. temporada Xisqueta!Aquest és el  primer, dels quatre trailers que enviarem plens de llana Xisqueta cap a Barcelona. Després de finalitzar amb les 25 xollades d'aquesta campanya, ja hem iniciat la recol·lecció dels sacs per portar-ho a la central de RMT a Santa Eulàlia de Ronçana. Aquest any recollirem més de 15 de tones de llana.

La classificació que s'ha fet ha estat, llana 1a. Xisqueta ecològica, llana 1a. Xisqueta convencional  i llana 2a. Xisqueta. De les 15 tones n'hi haurà menys del 50% que serà llana de 1a., òptima per a la seva transformació en fil i en napa. Hem de valorar les quantitats finals. La resta s'orientarà a aïllament per a la construcció.

De nou aquest any hem mantingut els preus de compra de llana que han oscil·lat dels 0,60 c/quilo per la llana Xisqueta i els 0,18 c/quilo per a la llana convencional. A part pagarem als pagesos el quilometratge de transport de la seva llana i durant les xollades hem posat una persona per a fer-ne la selecció. Aquesta llana es pagarà als ramaders a primers d'aquest mes de desembre.


No hay comentarios: