UN PROJECTE SOCIAL / A SOCIAL PROJECT

L'Associació Obrador Xisqueta porta a terme un projecte d'economia social que neix amb la finalitat de pagar un preu just la llana dels pastors i pastores del Pirineu. Treballa l'aprofitament de la llana d’ovelles de raça Xisqueta. El resultat: la formació d'artesans i artesanes; el desenvolupament d'una artesania de qualitat 100% local, 100 % artesana d'innovació i la revalorització de l'ofici de pastor. Obrador forma part del Projecte Grípia, d'on sorgeix l'Escola de Pastors de Catalunya.

miércoles, 15 de diciembre de 2010

Es presenta la 1a. col·lecció de productes artesans fets amb llana del país.

L’associació Obrador Xisqueta ha impulsat un projecte de revalorització de la llana únic a Catalunya i la resta de l’Estat.

La llana d’ovella Xisqueta és la matèria prima d’una Col·lecció de Productes 100% locals i 100% artesans.


El proppassat diumenge es va presentar la 1a. col·lecció de productes artesans fets amb llana
“Xisqueta”. En un acte cel·lebrat a l’Alfolí de Gerri de la Sal (Baix Pallars) es van reunir més de
100 persones, entre elles pastors i artesans, per assistir a la presentació en exclusiva. L’acte va
comptar amb la participació del grup de jazz Bridges.

La presentació es va portar a terme mitjançant una representació teatralitzada a càrrec de Bàrbara Grosskopf i Josep Balagueró, on es va simular d’una manera original un habitatge omplert de productes Xisqueta.


Aquest projecte compta amb 2 anys de procés i veu la llum per aquest Nadal. Volem citar part de les persones implicades en aquest projecte.

Les explotacions participants: La Noguera: Masia Tomaso (Àger)); del Pallars Jussà: Casa Ros (Sant Joan de Vinyafrescal); Casa Mateu (Toralla), Casa Frare (Aguiró), Casa Jaumet (Astell) i Casa Bonet (Avellanos); de l’Alta Ribagorça: Casa Peguera-Espot (el Pont de Suert); del Pallars Sobirà: Casa Bernat (Estac), Casa Ramon (Estac), Casa Safalla (Llessui), Casa Camp (Llessui), Casa Roi (Llessui), Casa Cardós (Llessui), Casa Salvat (Llessui), Casa Francesca (Seurí), Casa Cucat (Olp), Casa Eugènia (Alós d’Isil), Casa Mainet (Sorpe), Casa
Serraire (València d’Àneu), Casa Pejan (Caregue), Casa Morera (Surp), Casa Madó (Escàs), Casa
Agustí (Rodès), Casa Macià (Roní) i Casa Coix (Escàs).

Les i els artesans vinculats en aquesta primera col·lecció són: Bàrbara Grosskopf, Ester Sánchez, Judit Casalprim, Lila, Lina, Edu Marín, Silvia Valls, Cristina Riu, Anna Salvat, Pepi Requena, Rosa Ma. Tejedor i Carme Vergés.

No hay comentarios: