UN PROJECTE SOCIAL / A SOCIAL PROJECT

L'Associació Obrador Xisqueta porta a terme un projecte d'economia social que neix amb la finalitat de pagar un preu just la llana dels pastors i pastores del Pirineu. Treballa l'aprofitament de la llana d’ovelles de raça Xisqueta. El resultat: la formació d'artesans i artesanes; el desenvolupament d'una artesania de qualitat 100% local, 100 % artesana d'innovació i la revalorització de l'ofici de pastor. Obrador forma part del Projecte Grípia, d'on sorgeix l'Escola de Pastors de Catalunya.

lunes, 15 de noviembre de 2010

Sempre se n’aprèn!

Al curs de tints del mes de setembre varem “descobrir” una planta tintòria! I és que la planta que varem fer servir com a vara d’or per tenyir llana de color groc, era en realitat l’olivarda (Inula viscosa (L.) Ait.), una mata llenyosa de fulles enganxoses i olor característica, que floreix ara a la tardor i que és molt abundant en tot el territori, sobretot en marges de camins i carreteres i zones abandonades.

La vara d’or “de veritat” correspon a l’espècie botànica Solidago virga-aurea (L.), que és una planta herbàcia que creix en terres àcides com ara el Pallars i, tot i que diuen que dóna un color groc... nosaltres encara ho hem de provar!

Queda dit! en breu penjarem l'estudi de tintòries perquè us el pogueu descarregar!

No hay comentarios: