UN PROJECTE SOCIAL / A SOCIAL PROJECT

L'Associació Obrador Xisqueta porta a terme un projecte d'economia social que neix amb la finalitat de pagar un preu just la llana dels pastors i pastores del Pirineu. Treballa l'aprofitament de la llana d’ovelles de raça Xisqueta. El resultat: la formació d'artesans i artesanes; el desenvolupament d'una artesania de qualitat 100% local, 100 % artesana d'innovació i la revalorització de l'ofici de pastor. Obrador forma part del Projecte Grípia, d'on sorgeix l'Escola de Pastors de Catalunya.

jueves, 29 de julio de 2010

I la llana és converteix en... fil!

I no tenim més comentaris... per fi la tenim aquí! Estem acabant amb els últims "experiments". Les proves de fil ja han arribat i són satisfactories. L'objectiu de conèixer quin resultat ens dona la nostra llana xisqueta ja els tenim gairebé per complert.

Es tracat d'una llana entrefina de 5.5 Nm (5.5 metres per gran) i la tenim amb madeixes de 100 g. A teixir s'ha dit... ! això ens emplena de molta satisfacció! La filatura que hem utilitzat és una filatura artesana al mig de frança: Filature Terrade de Felletin (Limoges).

Per més informació, com sempre, contacteu amb nosaltres: info@obradorxisqueta.cat

No hay comentarios: