UN PROJECTE SOCIAL / A SOCIAL PROJECT

L'Associació Obrador Xisqueta porta a terme un projecte d'economia social que neix amb la finalitat de pagar un preu just la llana dels pastors i pastores del Pirineu. Treballa l'aprofitament de la llana d’ovelles de raça Xisqueta. El resultat: la formació d'artesans i artesanes; el desenvolupament d'una artesania de qualitat 100% local, 100 % artesana d'innovació i la revalorització de l'ofici de pastor. Obrador forma part del Projecte Grípia, d'on sorgeix l'Escola de Pastors de Catalunya.

lunes, 31 de mayo de 2010

Comença la nova campanya de Xollades... a comprar llana Xisqueta!Doncs ja hem començat! ja estem tornant a anar de xollada en xollada triant les millors llanes per tal de poder continuar amb el projecte d'Obrador Xisqueta. Enguany comptarem amb 19 explotacions repartides per les comarques del Pallars Sobirà, Pallars Jussà i Alta Ribagorça. Aquest any comptem amb l'ajuda extraordinària de la Bàrbara, l'Ester i la Montse que juntament amb nosaltres triarem la llana dels ramats.

La recollida final de tota la llana serà la segona setmana de juliol. De nou tornarem a mirar, tocar i comprovar més de 12.000 ovelles! tota una feinada! Tot sigui per la causa!

Podreu veure més fotos del dia de la xollada a Casa Pejan de Caregue a: http://picasaweb.google.com/pbascones/XOLLACASAPEJAN#5476639602157110450

No hay comentarios: