UN PROJECTE SOCIAL / A SOCIAL PROJECT

L'Associació Obrador Xisqueta porta a terme un projecte d'economia social que neix amb la finalitat de pagar un preu just la llana dels pastors i pastores del Pirineu. Treballa l'aprofitament de la llana d’ovelles de raça Xisqueta. El resultat: la formació d'artesans i artesanes; el desenvolupament d'una artesania de qualitat 100% local, 100 % artesana d'innovació i la revalorització de l'ofici de pastor. Obrador forma part del Projecte Grípia, d'on sorgeix l'Escola de Pastors de Catalunya.

viernes, 26 de febrero de 2010

La llana Xisqueta passa a ser Ofici Singular de Catalunya


Avui divendres 26 de febrer, a les 11h (matí), s’ha inaugurat a l’Ecomuseu de les Valls d’Àneu l’exposició entorn a objectes fets amb llana xisqueta, fruit del treball del dissenyador Gerard Moliné – Artesania de Catalunya, artesanes locals i l’Associació Obrador Xisqueta.

Per primer cop en el nostre país, després de gairebé 50 anys, tindrem la possibilitat de comprar llana del país per a usos artesans.

Avui, a l’exposició “La llana de l’Ovella Xisqueta, Fusta i Cistelleria d’Avellaner” es podran veure els treballs fruits del projecte que Artesania de Catalunya impulsa a Catalunya per a donar a conèixer oficis artesans arrelats i únics al territori que esdevenen mereixedors de, no només ser conservats, sinó dinamitzats. Es tracta del Projecte Oficis Singulars que té com a objectiu difondre l’artesania Catalana a través de la marca “Empremtes de Catalunya”.

L’objectiu és l’experimentació d’aquests materials, del treball artesà a través de la mirada contemporània de joves dissenyadors que se n’encarreguen de dirigir la feina dels artesans per reinventar i redissenyar objectes de base tradicional per a un ús contemporani. En aquest cas l’artífex ha estat el dissenyador de la Seu d’Urgell Gerard Moliné.

En aquesta actuació, l’Associació Obrador Xisqueta, juntament amb l’Ecomuseu de lesl Valls d’Àneu i el suport del Consell Comarcal del Pallars Sobirà, han estat col·laborant aquest darrer any en desenvolupar una col·lecció específica al voltant de la llana de raça Xisqueta.

No hay comentarios: