UN PROJECTE SOCIAL / A SOCIAL PROJECT

L'Associació Obrador Xisqueta porta a terme un projecte d'economia social que neix amb la finalitat de pagar un preu just la llana dels pastors i pastores del Pirineu. Treballa l'aprofitament de la llana d’ovelles de raça Xisqueta. El resultat: la formació d'artesans i artesanes; el desenvolupament d'una artesania de qualitat 100% local, 100 % artesana d'innovació i la revalorització de l'ofici de pastor. Obrador forma part del Projecte Grípia, d'on sorgeix l'Escola de Pastors de Catalunya.

sábado, 13 de febrero de 2010

La llana Xisqueta a la Fira Ambiente de Frankfurt


L'Associació rurbans amb la creació de l'Associació Obrador Xisqueta l'any 2009 i després d'un any de treball on hem arribat a comprar 14 tones de llana!! de les valls del Pallars Sobirà, Pallars Jussà i Alta Ribagorça (provinents de 21 explotacions), continua treballant amb l'objectiu de donar a conèixer l'ofici de pastor i una raça autòctona catalogada en perill d'extinció: l'ovella xisqueta.

Alhora i tenint en compte l'objectiu d'assolir el cicle tancat - producció, TRANSFORMACIó i comercialització - l'associació ha estat organitzant cursos de formació per artistes i artesans/-nes locals amb l'objectiu de tenir professionals en el mateix territori que poguessin transformar la llana autòctona en productes d'artesania de qualitat, 100% locals i 100% artesans en la seva manufactura.

L'Associació ha treballat especialment el feltre i el resultat es plasmarà en breu en la primera col·lecció que Obrador Xisqueta traurà al carrer aquesta temporada.Paral·lelament el projecte ha obtingut la col·laboració d'Artesania de Catalunya, oferint-lo el suport del dissenyador Gerard Moliné. Amb aquests, l'Associació i les artesanes han creat una nova col·lecció vinculada al projecte "Oficis Singulars de Catalunya", que en breu també serà presentada.

De moment el "premi" obtingut és que el conjunt d'aquestes dos col·leccions s'estrena per a la seva venta a la Fira Ambiente de Frankfurt durant aquesta setmana del 12 al 16 de febrer, en primicia i dins de l'estand d'Artesania de Catalunya-COPCA.

No hay comentarios: