UN PROJECTE SOCIAL / A SOCIAL PROJECT

L'Associació Obrador Xisqueta porta a terme un projecte d'economia social que neix amb la finalitat de pagar un preu just la llana dels pastors i pastores del Pirineu. Treballa l'aprofitament de la llana d’ovelles de raça Xisqueta. El resultat: la formació d'artesans i artesanes; el desenvolupament d'una artesania de qualitat 100% local, 100 % artesana d'innovació i la revalorització de l'ofici de pastor. Obrador forma part del Projecte Grípia, d'on sorgeix l'Escola de Pastors de Catalunya.

lunes, 22 de septiembre de 2008

Èxit en les 1es. jornades: “Llana i desenvolupament local”

A través d'aquestes jornades es volia donar a conèixer de quina manera la llana, un recurs totalment devaluat, pot arribar a ser una via pel desenvolupament de les nostres valls, encara avui, ramaderes.




Les jornades estaven formades per un primer bloc o seminari orientat a l'ús de la llana com a aïllament, i un segon bloc orientat a la vinculació de llana i el desenvolupament local, a través d'experiències d'àmbit europeu que utilitzen aquest material per a desenvolupar diverses activitats: econòmiques, turístiques i/o culturals. Van participar-hi 50 persones de tot l'estat.

Les jornades van ser promogudes per mOntanyanes, amb el suport de l'IDAPA i l'Institut Tecnològic de Lleida. En aquestes també va col·laborar el Parc Nacional d'Aigüestortes i Estany de Sant Maurici, la Fundació Territori i Paisatge, l'organització francesa Atélier Laine, Artesania de Catalunya, el Departament d'Agricultura, Alimentació i Acció Rural i els Ajuntaments de la Vall d'Àssua: Sort i Rialp.

No hay comentarios: